woensdag, februari 01, 2006

interview met meesterflirters

Om even alle misverstanden uit de weg te ruimen, degenen die een foto hebben gezien van mij in de krant tijdens een cursus 'hoe verleid je de ware' dat was dus voor een interview voor Steps magazine, helaas nog niet gepubliceerd.

hier dus het interview

Flirten is het middel, de ware is het doel!
Hoe verleid je de ware? Het antwoord vind je in het nieuwste boek van Tijn Van Ewijk en Robert Rosier. ‘Mysteryflirt’ het vervolg op ‘Masterflirt, (een handleiding om vrouwen te versieren), onthult hoe een vrouw een man moet aanpakken. Het duo is op 15 en 16 oktober in Antwerpen met een workshop voor beide geslachten. Voor Steps een reden om uit te zoeken hoe onze single lezers zich kunnen verfijnen in “l’ar
t de séduire”

Steps: Wat zijn de verschillen tussen de beide boeken?
Tijn: Het spel tussen mannen en vrouwen kent twee totaal verschillende strategieën. In het Frans zeggen ze “l’homme propose, la femme dispose” oftewel in goed Nederlands de man biedt zich aan, de vrouw beslist. Wij leren mannen hoe ze zich zo goed mogelijk kunnen aanbieden. Vrouwen leren we hoe ze zoveel mogelijk hoogwaardig aanbod kunnen krijgen, hoe ze daaruit kunnen kiezen en hoe ze vervolgens de gekozen man aan zich kunnen binden.
Steps: In ‘Mysteryflirt’ halen jullie een aantal redenen aan voor het stijgende aantal singles. Eén van die redenen zou kunnen zijn dat een vrouw een relatie uitstelt omdat ze haar carrière op de eerste plaats zet.
Tijn: We hebben 100 vrouwen ondervraagd waarvan een aantal hun relatie uitstelt voor een topjob. Ze gebruiken hun carrière als excuus omdat ze niet kunnen kiezen tussen het gebonden zijn en het niet gebonden zijn. Net zoals mannen bindingsangst gebruiken om geen relatie aan te gaan. Het is een excuus, omdat het niet om de juiste persoon gaat.

Typische vrouwenvraag
Steps: De voorbije weken is het gebleken dat zelfs vrouwen aan de top hun job opgeven voor de man van hun leven. Kijk maar naar onze VRT-journaliste Greet op de Beeck of Bettina Geysen, beiden vrouwen met een topjob.Tijn: Dit is echt een vrouwenvraag. (lacht) Kan je hem nog eens opnieuw stellen? (Oei, ben ik nu gezakt in mijn poging tot communicatie met de man?) Ik stel de vraag opnieuw. Dit zijn maar twee gevallen, je kan een algemene stelling niet staven met twee voorbeelden.
Er zijn inderdaad wel vrouwen die hun carrière opgeven voor een man.
Steps:Volgens professor Vanhootegem, arbeidssocioloog aan de KU Leuven zijn vrouwen in staat duizend dingen met elkaar te combineren door het biologische verschil tussen de geslachten, wat verklaart waarom ze minder gehecht zijn aan een job. Tijn: Ik denk dat die onderbouwing niet helemaal klopt, dat het uitsluitend vanuit een biologisch verschil tussen de geslachten komt.Vrouwen zijn eerder geneigd zorgtaken op zich te nemen vanuit een relationele benadering, niet omdat ze dan tijd hebben voor die 999 andere dingen.
Roepende hormonen
Steps: Is het waar dat mannen op zoek gaan naar de ‘vruchtbare exemplaren’?
Tijn: Expertisegewijs kan je stellen dat mannen van pakweg 38 vallen op een vrouw van 32.Mannen vallen nu op een aantal kenmerken die vruchtbare vrouwen hebben: glanzende ogen, gladde huid, een volle haardos…
Steps: Jullie raden aan de eerste drie afspraakjes geen seks te hebben met een potentiële partner.Tijn: Als je als vrouw met een man seks hebt, vertroebel je jouw hormonenhuishouding.Je wordt sneller verliefd, je verliest je objectieve kijk die nodig is om de goede keuze te maken. Als je seks hebt met een man, word je aanhankelijk. Op biologisch niveau, roepen je hormonen als het ware: “Let op, je kunt zwanger zijn, dus blijf bij deze man.” Tegenwoordig bestaan er allerlei kunstjes om dit te voorkomen, wat niet weg neemt dat je je instincten zomaar overboord kunt gooien.
Het gevoel van vrijheid
Steps: In hoofdstuk drie: “wat willen mannen eigenlijk?” geven jullie vijf hoofdpunten van wat elke man nodig heeft. Onder punt 1, het gevoel van vrijheid, zien we een extreem negatief beeld van de vrouw, namelijk als slavendrijver
Tijn: Dat voorbeeld is ter illustratie en, dat geef ik toe, een beetje uit effectbejag. Toch zie je ook het extreme voorbeeld in het werkelijke leven. Een man met zelfrespect ziet een dergelijke relatie niet zitten. Als je hem geen gevoel van vrijheid geeft…gaat ie er wel vanzelf vandoor.
Steps: Jullie zeggen dat de verschillen tussen mannen en vrouwen groter lijken dan op het eerste gezicht blijkt. Volgens Sofie Van Bauwel, communicatiewetenschapster aan de Universiteit Gent, lijken we voor 90 % op elkaar. Tijn: Verschillen zijn inderdaad relatief. 90% hetzelfde wil zeggen dat we 10% verschillen... zou graag wat meer weten van de onderbouwing van deze communicatiespecialist. Om enig perspectief aan te brengen: chimpansees verschillen genetisch maar 3% van mensen... Moeten we nu concluderen dat mannen meer op apen lijken dan op vrouwen? Niet toch?
Steps: Gelukkig maar…
Beide boeken liggen in de winkel. Meer informatie over de workshops is te verkrijgen op www.masterflirt.nl


Wist je dat:
er een simpele truc is opdat hij het gevoel heeft dat hij je al jaren kent?
Bij Neuro Linguïstisch programmeren heet het spiegelen. Als je hem op een subtiele
manier nadoet, heeft hij het gevoel dat hij je al jaren kent. Praat op hetzelfde tempo
met de juiste intonatie. Gebruik zijn taal. Adem, beweeg, knipper met zijn ogen zoals
hij het doet. Let op het effect!

Extract uit het mannenwoordenboek:
Wat bedoelt hij als hij:
niet belt…Dan bedoelt hij: ik zie je niet zitten
niet meteen met je naar bed wil…Dan bedoelt hij waarschijnlijk dat hij je als kandidate
voor een relatie ziet.
één keer per week langskomt en heerlijk met je vrijt zonder te blijven slapen…Dan bedoelt hij: de seks is lekker maar verder zie ik je niet zitten

Geen opmerkingen: