donderdag, februari 02, 2006

extra voorstelling van de monologen!!!

U zou mijn collegaschrijvers en collega-actrices en mijzelf uiteraard een enorm plezier doen om de organisatie Creatief Schrijven te steunen en
naar onze monologen te komen
hier het persbericht


Persbericht 12 januari 2006
Het verhaal van vier alledaagse vrouwen

Van een monoloog op papier tot een voorstelling op de planken, het is vaak een lang en ingewikkeld proces. Vier schrijvers en vier actrices gingen samen de uitdaging aan. Creatief Schrijven bood hen twee weekends in inspirerende afzondering en schrijf- en dramadocent Daan Pleumeekers als begeleider. Een regisseur verstrekte professioneel advies tijdens de laatste repetities. Het resultaat van dit experiment is de voorstelling '4 keer 2', te bekijken op 20 januari in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.

Creatief Schrijven is een steunpunt voor niet-professionele schrijvers in Vlaanderen. Jaarlijks geeft zij monologenschrijvers de kans om hun tekst op een podium te brengen. Dit in samenwerking met Opendoek, de organisatie voor amateurtheater. 25 mensen namen vorig jaar deel aan een monologenwedstrijd. Schrijvers An Mertens, Karel Cauwenberghs, Kristiane Vertommen en Peter Cnops werden geselecteerd. Zij kregen de kans om hun tekst te vervolmaken tijdens twee vormingsweekends en samen met een actrice aan de slag te gaan. Het resultaat zijn vier pakkende monologen, vier portretten van vier verschillende vrouwen. De eerste (Cecile Verbruggen) droomt van een carrière als schrijfster maar wacht op haar muze. De tweede (Misé Wyns) denkt dat een yogamat, etherische oliën en een cd met dolfijnengeluid haar kunnen bevrijden uit de jachtige zakenwereld. De derde (Manuela Del Rio) worstelt als jonge moeder met zichzelf en de verwachtingen van de buitenwereld. De vierde (Myriam Van der Borght) wil zich omringen met eeuwige schoonheid: "Mooi voor eeuwig. Zelfs je oortjes eeuwig stijf. Stijf, das interessant. Eeuwige stijfheid, daar kun je wat mee doen. Dat ik daar niet eerder ben opgekomen. Eeuwige jeugd in het mooiste moment van een relatie." De verhalen van de vrouwen amuseren, verrassen en grijpen aan.

'4 keer 2' wordt gebracht op zondag 5 februari 2006 in de kleine zaal van de Arenbergschouwburg. Een ticket kost 5 euro. Reserveren kan telefonisch op 070 222 192 of aan de ticketbalie van de Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28 te Antwerpen.


DE VIERDE MONOLOOG IS VAN MIJ. Regie: Peter Michel


Meer info:
Creatief Schrijven vzw - An Leenders
[t] 03 222 40 99 - [GSM] 0476 92 06 11
[e] an@creatiefschrijven.be
[w] http://www.creatiefschrijven.be

Geen opmerkingen: